use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Speculaasjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Speculaasjes

Speculaasjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 20 min
  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 175 g koude Solo, in blokjes
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 350 g bloem
  • 2 eetlepels volle melk
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • houten speculaasvorm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de kruiden met Solo met de suiker.
  2. Zeef de bloem erboven en voeg de melk, het bakpoeder en het zout toe.
  3. Kneed met koele handen tot een soepele maar toch stevige deegbal. Laat in huishoudfolie minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Vet een bakblik in met Solo. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  5. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Druk er wat deeg in.
  6. Snij het overtollig deeg weg met een scherp mes.
  7. Draai de vorm om en geef er een flinke tik tegen zodat de figuurtjes eruit vallen.
  8. Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik.
  9. Bak ze in 20 tot 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn en haal ze dan van de plaat.
  10. Laat ze op een glad werkblad verder afkoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.