Samen genieten van zelfgemaakt gebak is heerlijk. Want geef toe: wie oogst er niet graag complimentjes over zijn eigen taart, cake of koekjes serveren bij de koffie? Maar wat als een
van je gasten om een bepaalde reden niet veel of zelfs geen suiker eten? Met deze tips kan iedereen genieten van zelfgebakken zoets, zonder te zondigen…
Vergeet echter niet dat suiker niet alleen je gebak zoet maakt, maar ook een natuurlijk rijsmiddel is. Als je de suiker vervangt, moet je wellicht een extra rijsmiddel toevoegen. Een extra theelepeltje bakpoeder kan wonderen doen. Of vervang de helft van je witte bloem door Maïzena voor een lekker luchtig resultaat.
van je gasten om een bepaalde reden niet veel of zelfs geen suiker eten? Met deze tips kan iedereen genieten van zelfgebakken zoets, zonder te zondigen…
BAKKEN IS EEN BEETJE CHEMIE…
De suiker in je gebak vervangen door een andere zoetstof is zeker mogelijk. Maar doe het niet zomaar één op één. De zoetkracht van stevia, aspartaam of andere suikervervangers. is vaak vele malen sterker dan die van gewone suiker.Vergeet echter niet dat suiker niet alleen je gebak zoet maakt, maar ook een natuurlijk rijsmiddel is. Als je de suiker vervangt, moet je wellicht een extra rijsmiddel toevoegen. Een extra theelepeltje bakpoeder kan wonderen doen. Of vervang de helft van je witte bloem door Maïzena voor een lekker luchtig resultaat.