use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Authentieke Luikse salade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Authentieke Luikse salade

Authentieke Luikse salade

Met dit salade recept zet je in 30 minuten een lekkere authentieke Luikse salade op tafel waar groot en klein van zullen smullen.

Heb je al eens een authentieke Luikse salade gemaakt? Met dit Luikse salade recept maak zet je in 30 minuten deze echte Belgische klassieker op tafel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • 400 g sperziebonen
  • 4 eieren
  • 2 sjalotten
  • 200 g gerookt spek
  • 7 tl witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 el graanmosterd
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 el fijngehakte verse platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schrob de aardappelen schoon onder koud stromend water en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze even uitdampen. Verhit een eetlepel Solo Bakken en Braden in een braadpan en bak er de aardappelblokjes krokant in. Houd apart.
  2. Kook intussen de boontjes beetgaar in lichtgezouten water en spoel ze meteen met koud water, zodat ze frisgroen blijven. Laat goed uitlekken.
  3. Kook de eieren hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
  4. Pel en snipper de sjalotten fijn. Snij het spek in grote blokjes. Verhit een eetlepel Solo Bakken en Braden in een braadpan en bak er de sjalot en het spek in aan. Blus met 1 tl wijnazijn en schep er de sperzieboontjes door. Kruid met versgemalen zwarte peper en een beetje zout.
  5. Doe voor de mosterdvinaigrette 2 el witte wijnazijn met de olijfolie, de mosterd en peper en zout naar smaak in een propere bokaal met deksel. Schud alles flink door elkaar tot je een mooi gebonden dressing hebt.
  6. Meng in een grote kom de aardappelen, de boontjes en het spek door elkaar. Garneer met de gekookte eieren en fijngehakte bladpeterselie. Schep de salade aan tafel op borden en serveer er de heerlijke vinaigrette bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.