Gegrilde sardientjes met balsamico-azijn
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- balsamicoazijn
- 1 bosje peterselie
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- zout
- 600 g sardientjes (schoongemaakt)
- 3 kleine uitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 30 g krenten
- 20 g pijnboompitten
- Week de krenten in lauw water. Rooster de pijnboompitjes onder de grill of in een hete grillpan. Hak de uitjes en bak ze kort in een braadpan in 2 eetlepels Solo.
- Voeg er wat zout en peper aan toe en besprenkel met wat azijn. Laat dan de azijn verdampen. Voeg er de krenten bij en roer door elkaar.
- Neem van het vuur en hou het warm.
- Verwijder de stengels en hak de peterselie fijn. Giet wat olijfolie over de visjes.
- Verhit de grill of grillpan en gril de vis. Besprenkel met wat azijn.
- Haal van het vuur en leg op een schaal samen met de sjalotten. Strooi de pijnboompitjes en de peterselie over de sardientjes en dien onmiddellijk op.
