use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle curry van garnalen en kokos met witte rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Snelle curry van garnalen en kokos met witte rijst

Snelle curry van garnalen en kokos met witte rijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 350 g witte rijst
  • zout
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode paprika
  • 4 el Solo Vloeibaar Light
  • 350 g gepelde rauwe diepvriesgarnalen, ontdooid
  • 0.5 el milde kerriepoeder
  • 400 g verse doperwten of diepvriesdoperwten
  • 200 ml dikke kokosmelk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
  2. Pel en snipper in de tussentijd de uien en de knoflook. Ontdoe de rode paprika van de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  3. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de garnalen, uien en rode paprika toe. Roerbak ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg de (bevroren) doperwten, kokosmelk, 100 ml warm water en een snufje zout toe. Laat 3 tot 5 minuten koken totdat de doperwten door en door warm en gaar zijn.
  5. Verdeel de rijst en de curry over 4 voorverwarmde borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.