Een aardappel is maar iets banaals, zeg je? Toegegeven, gaargekookt met wat zout in water is hij niet de meest opvallende smaakmaker op je bord. Maar gepoft, gesauteerd of gevuld eist hij meteen een glansrol aan tafel op. En verwerkt in tortilla's, soufflΘs of verrassende millefeuilles is de aardappel simpelweg onweerstaanbaar.
Solo-chef Jeroen De Pauw toont je in zijn drie nieuwste videorecepten dat een aardappel veel meer in zijn mars heeft dan je zou denkenà
- Dauphine-aardappel
- Warme aardappelsla met spekjes en uien, spinazie en een gebakken eitje
- Brandade van schelvis
Zin om er in de keuken een serieuze patat op te geven? Aan de slag!
Voorgerechten en bijgerechten- Aardappelsoep met zurkel
- Aardappeltortilla's
- Gepofte aardappel met grijze garnalen
- Zalm in zachte citrusmarinade, crΦme van aardappel met olijfolie
- Carpaccio van aardappelen en parmezaanse kaas met roze peper
- Geplet aardappeltje met tuinkruiden en kaviaar
- Beignets van aardappelen met olijven
- Fishcakes met knolselder en kerrie
- Jonge aardappel gevuld met wijngaardslakjes en bladspinazie
- Rundvleesreepjes met zwarte olijven, stoemp van ratte-aardappelen met verse kruiden
- Kabeljauw in kruidenkorst met steakhousefrieten en worteltjes met komijn
- Parmentier van gevogelte
- Aardappelgratin met bloemkool en gehakt
- Stoemp met bieslook, zilveruitjes en grijze garnalen
- Pagasius met tomaat, champignons en aardappel
- Millefeuille van aardappelen en zalm
- Gegride schelvis met stoemp
- Aardappeltaart met spek en kaas
- AardappelsoufflΘ met mozzarella en pesto
- Aardappelratatouille met witte wijn
- Tortilla met eekhoorntjesbrood en ComtΘ
- Tarbot met champignonpuree en gestoofde sla