MAALTIJDSOEPEN
Op een koude winterdag is niets zo lekker als een heerlijk bord zelfgemaakte soep. Bovendien is het is heel gemakkelijk en zó klaar.
Met een mixer meng je de schoongemaakte groenten en dan laat je ze samen met wat Solo en aardappelen in water stoven om alles daarna te laten doorkoken. Je kunt intussen de garnering apart laten stoven voor je ze op het einde toevoegt aan de soep.
ENKELE TIPS OM JE SOEP NÓG BETER TE MAKEN:
- Heb je gekookte aardappelen over? Gebruik het overschot als bindstof voor je doorgestoken soep. Zo gooi je niets weg en kun je de dag nadien genieten van een heerlijk kopje soep.
- Gebruik tijm, laurier en kruidnagel bij tomaten- en uiensoep.
- Preisoep vraagt om bieslook, citroenmelisse en/of peterselie.
- Champignonsoep is lekker met bieslook, tijm en rozemarijn.
Een echte maaltijdsoep komt met brood of minstens met croutons. Je kunt je croutons ook zelf maken. Snij enkele boterhammen in kleine blokjes en bak ze op een pan in een beetje Solo. Voeg de warme, krokante blokjes toe in je bord soep en geniet van een heerlijk zelfgemaakt soepje.
DESSERTSOEPEN
Wist je dat er veel meer soorten soepen bestaan dan je ooit vermoed had?
Tijdens high tea kun je in plaats van thee ook warme, zoete vruchtensoep drinken. In plaats van brood dip je er cakes in.