Kruiden voegen iets extra's toe aan je gerechten.
Als je met gedroogde kruiden werkt, strooi ze dan eerst op je eigen hand. Op die manier heb je een beter zicht op de hoeveelheid die je gebruikt en bovendien vermijd je dat er stoom uit de pan in het potje terechtkomt. Die kan er immers voor zorgen dat de kruiden samenklonteren.
Welke kruiden je het best gebruikt in welke gerechten verneem je in onderstaande tabel.
Basilicum
pesto, tomaten, witte bonen, pasta
Bieslook
dressings, dipsauzen, tomaten, eieren, vis
Bladselder
bouillons, soepen, vis, erwtensoep, marinades
Bonenkruid
gedroogde peulvruchten
Citroenmelisse
vis, vruchtensalades
Dille
dressings, komkommers, eieren, vis
Dragon
dressings, gevogelte, marinades
Kervel
dressings, komkommers, courgettes, tomaten, vis, eieren
Koriander
Mexicaanse, Thaise en Noord-Afrikaanse gerechten
Laurier
bouillons, stoofschotels, marinades
Marjolein
tomaten, rundsvlees, varkensvlees, gehakt
Munt
lamsvlees, vruchtensalades, als garnituur
Oregano
tomaten, pizza's
Peterselie
dressings, bouillons, soepen, vis, eieren, marinades
Rozemarijn
tomaten, varkensvlees, marinades
Salie
kalfsvlees, lamsvlees, salades
Tijm
bouillons, soepen, lamsvlees, marinades