use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei

Hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline

Maak dit feestelijke recept van hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline en je zet feestelijk Paasgerecht op tafel.

Met dit recept van hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline zet je een erg feestelijk Paasgerecht op tafel. Gaar de hopscheuten kort dan blijven ze lekker knapperig. Dat combineert uitstekend met het zachte gepocheerde ei en de romige mousseline.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 300 ml witbier (Sint Bernardus)
  • 4 eierdooiers
  • 20 g koude Solo margarine
  • cayennepeper
  • zout
  • 1 citroen uitgeperst
  • 2 el natuurazijn
  • 4 eieren
  • 100 ml room 40%
  • 240 g hopscheuten
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 takjes kervel
  • Extra nodig: steelpan, garde, schuimspaan

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de mousseline: kook het witbier gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur. Laat even afkoelen. Voeg de eierdooiers toe en klop ze samen met het water los op een laag vuurtje tot een mooie, gladde saus.
  2. Voeg vervolgens een paar klontjes koude Solo toe en klop ze onder het mengsel. Kruid alles af met een snuif cayennepeper, zout en citroensap van één citroen.
  3. Voor de eieren: breng een liter water aan de kook. Doe er een flinke scheut natuurazijn bij. Zodra het water kookt, draai je het vuur wat zachter zodat het water even stilstaat. Roer met een lepel in het warme water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Breek het ei en laat het in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer de eieren gedurende 3 minuten. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met behulp van een schuimspaan.
  4. Voor de afwerking: doe een scheut Solo vloeibaar in een braadpan. Bak de hopscheuten heel kort (maximum één minuut) in de Solo vloeibaar. Kruid af met peper en zout. Doe een flinke scheut room in de pan en kook de room gedeeltelijk in. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Verdeel de hopscheuten, de gepocheerde eieren en de mousseline over de borden en garneer met de kervel. Eet smakelijk!
Laat de hopscheuten heel kort (1 minuut) mee bakken. Op die manier behoudt de hopscheut de krokante smaak.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.