use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardbeientaart met slagroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardbeientaart met slagroom

Aardbeientaart met slagroom

Een échte aardbeientaart met slagroom, die maak je maar op één manier. Dit simpele recept helpt je stap voor stap op weg.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 125 g suiker
  • zout
  • 75 g bloem
  • 50 g Maïzena
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 50 g aardbeienjam
  • 1 dl light room
  • 1 dl slagroom
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 0.5 l melk
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 750 g aardbeien
  • 25 g fijngehakte pistachenoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de pudding met melk en laat afkoelen.
  2. Laat de oven voorverwarmen op 170°.
  3. Klop de eidooiers en 4 eetlepels warm water met de garde tot een dik schuim.
  4. Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot er een dikke massa ontstaat.
  5. Klop de eiwitten met het zout stijf en roer onder het mengsel.
  6. Meng bloem, Maïzena en bakpoeder, zeef over de eieren en schep luchtig dooreen.
  7. Giet het deeg in de met bakpapier belegde springvorm (30 cm), bak 40 minuten in de oven bakken en laat in de vorm afkoelen.
  8. Snij de taart in twee lagen. Meng de jam en de light room door elkaar en strijk over de onderste helft.
  9. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
  10. Snijd 2/3 van de vruchten in stukjes, de rest in schijfjes.
  11. Klop de room met de vanillesuiker stijf en meng onder de koude pudding.
  12. Meng de stukjes aardbei door 1/3 van de crème.
  13. Strijk deze vulling over de taartbodem en bedek met de bovenste helft.
  14. Strijk de rest van de crème over de taart en de rand uit.
  15. Bestrooi de bovenkant van de taart met pistachenoten en versier waaiervormig met de aardbeischijfjes. Koel bewaren.
Vraag je je af wanneer de pudding voor je aardbeientaart met slagroom dik genoeg is? Zodra de eerste luchtbellen verschijnen, kan je hem van het vuur halen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.