use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkoolroomsoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkoolroomsoep

Bloemkoolroomsoep

Een bloemkoolsoep met kerrie is een makkelijke manier om een soepklassieker eens origineel op tafel te zetten. De oosterse twist van kerrie en koriander zal je zeker verrassen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • 2 dl light room
  • 1 koffielepel (afgestreken) kerrie
  • peper en zout
  • 1000 ml water
  • 25 g Solo
  • koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze.
  2. Laat de Solo smelten in een kookpot.
  3. Doe de bloemkooltuiltjes erin, strooi er kerrie over en laat ze 5 minuten garen terwijl je ze omroert.
  4. Voeg de Knorr Bouillonketeltjes en 1 l water toe en breng aan de kook.
  5. Verminder het vuur en laat 20 minuten sudderen.
  6. Haal van het vuur en mix glad.
  7. Zet de soep op een zacht vuurtje en doe er al roerend de light room bij.
  8. Zodra de soep begint te koken, neem je ze van het vuur.
  9. Giet de soep in grote mokken en werk af met de koriander.
Deze bloemkoolsoep en kerrie smaakt overheerlijk met Indisch naanbrood erbij. Makkelijk te vinden in de afdeling wereldproducten van je supermarkt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.