Consommé met langoustines en morieljes
Geef score
Kooktijd12 min
Porties

- 4 eetlepels mirepoix (fijngesneden blokjes van knolselder prei voetselder en wortelen)
- 4 dl krachtige rundconsommé
- 1 eetlepel Solo
- 10 morieljes
- 8 grote langoustines
- 4 eetlepels light room
- 2 eetlepels truffeljus
- peper en zout
- 16 basilicumblaadjes voor de presentatie
- 12 vesnipperde basilicumblaadjes
- Kook de mirepoix beetgaar in de consommé.
- Warm de morieljes even op in de Solo.
- Leg de langoustines in een stoommandje.
- Breng een weinig water aan de kook in een stoompan en hang daarin het stoommandje.
- Laat de langoustines 2 minuten stomen.
- Klop de Solo Delifine op met de truffeljus en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de mirepoix over vier borden.
- Leg daarop de morieljes en ten slotte de langoustines.
- Lepel er de warme consommé rond en strooi er de versnipperde basilicum over.
- Druppel er de light room in en versier met basilicumblaadjes.
