use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Courgettepakje met scampi en tomatencoulis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Courgettepakje met scampi en tomatencoulis

Courgettepakje met scampi en tomatencoulis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    12

Ingrediënten
 

  • 1 courgette
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten
  • 12 gepelde scampi

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot.
  2. Was de courgette en snijd hem in fijne linten met een dunschiller. Blancheer de linten 1 minuut in het kokende water. Giet voorzichtig af en verfris onder koud stromend water. Laat de courgettelinten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schik ze op een platte schaal, kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen en te doen schrikken onder koud water. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de sjalot en het knoflookteentje en snipper ze fijn. Verhit een kookpot, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en stoof er de sjalot samen met de knoflook glazig in. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles een tiental minuutjes zacht stoven. Kruid met peper en zout.
  4. Verwijder indien nodig het zwarte darmkanaal van de scampi. Verhit een antikleefpan, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en bak de scampi een tweetal minuutjes aan beide kanten.
  5. Wikkel elke scampi in een of twee courgettelinten.
  6. Serveer de scampi-courgetterolletjes in kleine schaaltjes op een bodempje van de warme tomatencoulis.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.