Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot.
Was de courgette en snijd hem in fijne linten met een dunschiller. Blancheer de linten 1 minuut in het kokende water. Giet voorzichtig af en verfris onder koud stromend water. Laat de courgettelinten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schik ze op een platte schaal, kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen en te doen schrikken onder koud water. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de sjalot en het knoflookteentje en snipper ze fijn. Verhit een kookpot, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en stoof er de sjalot samen met de knoflook glazig in. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles een tiental minuutjes zacht stoven. Kruid met peper en zout.
Verwijder indien nodig het zwarte darmkanaal van de scampi. Verhit een antikleefpan, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en bak de scampi een tweetal minuutjes aan beide kanten.
Wikkel elke scampi in een of twee courgettelinten.
Serveer de scampi-courgetterolletjes in kleine schaaltjes op een bodempje van de warme tomatencoulis.