use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cupcakes met citroen en bosbessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cupcakes met citroen en bosbessen

Cupcakes met citroen en bosbessen

Cupcakes met citroen en bosbessen maken? Met dit cupcakes recept maak je de allerlekkerste citroen cupcakes met bosbessen.

Cupcakes met citroen en bosbessen maken? Met dit cupcakes recept maak je de allerlekkerste citroen cupcakes met bosbessen. Heerlijke cupcakes voor bij de thee of maak ze samen met de kinderen tijdens een kinderfeestje of verjaardag.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • 175 g Solo Patisserie
  • 175 g fijne tafelsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 175 g zelfrijzende bloem (of 150 g bloem + 1 tl bakpoeder)
  • 1 citroen zeste
  • 100 g bosbessen
Glazuur:
  • 225 g poedersuiker
  • 100 g Solo Patisserie
  • 2 el bosbessenconfiture
Decoratie:
  • 150 g bosbessen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de Solo Patisserie en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel.
  2. Voeg de citroenzeste en de eieren een voor een toe. Klop goed tussen elk nieuw ei tot je een glad mengsel krijgt.
  3. Zeef de bloem en spatel die door het mengsel. Voeg de gewassen en gedroogde bosbessen toe en meng zachtjes.
  4. Plaats cupcakevormpjes in een muffinvorm en vul die met het cakebeslag. Bak de cupcakes in 25-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 190 °C (heteluchtoven: 180 °C / gasoven: stand 5). Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.
  5. Bereid het glazuur: meng de Solo Patisserie met de suiker. Doe de helft van het glazuur in een spuitzak. Meng daarna de bosbessenconfituur met de andere helft van het glazuur in een kom en giet ook in een spuitzak.
  6. Spuit het glazuur op de cupcakes met behulp van een spuitzak met een glad mondje of smeer het op de bovenkant van de cupcakes. Werk af met bosbessen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.