use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Curry van varkensvlees
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Curry van varkensvlees

Curry van varkensvlees

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 pakje koriander
  • 3 eetlepels Solo
  • 2 eetlepels groene kerriepasta
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • 4 dl kokosmelk
  • 600 g varkensfilet
  • 4 aubergines
  • 1 koffielepel suiker
  • vissaus
  • 2 kaffir-limoenblaadjes
  • blaadjes Thaise basilicum
  • 0.5 verse rode chilipeper fijngehakt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Plet de koriander fijn in een vijzel met de koriander en de kimijn . Verhit de olie in de wok, doe er de inhoud van de vijzel bij en roerbak gedurende 1 minuut.
  2. Voeg er de groene kerriepasta bij en roerbak tot alle aroma's vrijkomen.
  3. Draai het vuur lager en giet er de kokosmelk bij .
  4. Laat gedurende ongeveer 2 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de in stukjes gesneden varkensfilet toe en laat ze gaar worden.
  6. Doe er de in stukken gesneden aubergines bij en breng verder op smaak met de suiker, de vissaus, de kaffir-limoenblaadjes, de basilicum en het fijngehakte rode pepertje. Laat gedurende 5 minuten zachtjes sudderen.
  7. Schep de curry over in een terrine en bestrooi met enekel verse blaadjes basilicum.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.