use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Flan met Seizoensfruit
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Flan met Seizoensfruit

Flan met Seizoensfruit

Gepost door Carte dOr

Gepost door Carte dOr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 8 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 200 g geplette koekjes
  • 75 g boter
  • 1 tl kaneel
  • 8 aardbeien in schijfjes gesneden
  • 2 kiwi’s, geschild en in schijfjes gesneden
  • 50 g bosbessen
  • 25 g abrikozenjam
  • 100 ml slagroom

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de boter in een kleine pan op een zacht vuur.
  2. Meng de geplette koekjes, de kaneel en de gesmolten boter in een grote kom.
  3. Schep het koekjes-en-botermengsel in een flanvorm met een verwijderbare bodem, bedekt met een cirkel bakpapier. Verspreid het mengsel goed. Koel gedurende 20 minuten en laat rusten.
  4. Verspreid het Carte d’Or Vanilleroomijs op de basis. Koel opnieuw gedurende 20 minuten.
  5. Plaats de vruchtenschijfjes op het roomijs en plaats de bosbessen in het midden.
  6. Verwarm de abrikozenjam in een kleine pan. Verspreid de verwarmde jam op de flan om een ijsvorming te maken.
  7. Serveer onmiddellijk met de room in een kannetje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.