use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gehaktcijfers met een prima peterseliedip en gemengde rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gehaktcijfers met een prima peterseliedip en gemengde rijst

Gehaktcijfers met een prima peterseliedip en gemengde rijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g witte rijst
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el gyroskruiden
  • Solo Vloeibaar
  • 6 el crème fraîche
  • 1 grote aubergine
  • 150 g fijne wortelreepjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt nagaren.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Meng het gehakt met 3 eetlepels peterselie en 1 eetlepel gyroskruiden. Rol van het gehakt 10 dunne rolletjes, maak er cijfers van en leg ze op een (ingevet) bakblik. Bestrijk ze dun met Solo Vloeibaar.
  5. Zet het bakblik in de oven en laat de gehaktcijfers in ca. 15 minuten gaar worden.
  6. Roer ondertussen de crème fraîche met 1 theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels koud water en 3 eetlepels peterselie.
  7. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  8. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de aubergine met de wortelreepjes en de rest van de gyroskruiden 8 minuten. Schep de warme rijst en de rest van de peterselie erdoor.
  9. Verdeel de rijst over 4 borden, leg de gehaktcijfers erop en schep de peterseliedip ernaast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.