use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gelakte kalkoen met Luikse siroop en Romeinse sla gemarineerd in balsamicoazijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gelakte kalkoen met Luikse siroop en Romeinse sla gemarineerd in balsamicoazijn

Gelakte kalkoen met Luikse siroop en Romeinse sla gemarineerd in balsamicoazijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo
  • 15 cl porto
  • 1 el Luikse siroop
  • 2 stukjes steranijs
  • 4 kalkoenfilets van 150 g /stuk
  • 1 Romeinse sla
  • 2 el balsamico-azijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de marinade voor de kalkoen. Doe hiervoor de Solo, de porto, de Luikse siroop en de steranijs in een pannetje. Laat dit zachtjes roerend kort opkoken. Laat afkoelen.
  2. Leg de kalkoenfilets in de afgekoelde marinade. Zorg dat alle filets goed met het mengsel bedekt zijn. Laat een uurtje afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Trek de bladeren van de Romeinse sla los, verwijder de harde nerven en spoel ze kort onder koud water. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer er de bladeren van de Romeinse sla gedurende een minuut in. Giet af en laat ze goed uitlekken. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met de balsamico-azijn.
  4. Rooster de kalkoenfilets in 5 minuten aan elke kant gaar op de barbecue en bestrijk ze regelmatig met de overgebleven marinade, zodat er zich een mooi 'gelakt' laagje vormt.
  5. Dresseer een bedje van Romeinse sla op elk bord. Snijd elke kalkoenfilet in schuine schijfjes en schik ze bovenop de sla.
Je kan de kalkoen in dit recept uiteraard ook vervangen door (hoeve)kipfilet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.