use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gepofte aardappelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 4 grote aardappels
  • zeezout
  • 2 el Bertolli olijfolie extra vierge
  • Topping naar smaak*
  • Topping naar smaak*

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de aardappels onder de stromende kraan af en dep ze droog. Leg elke aardappel op een vel aluminiumfolie. Bestrooi ze met zeezout, besprenkel ze met olie en vouw het folie dicht.
  2. Pof de aardappels in ca. 1 uur gaar in de oven.
  3. Kruis de gare aardappels aan de bovenkant met een mes in, duw het kruim met de achterkant van een lepel of vork een beetje opzij en schep hierop een topping.
*Toppingvariaties: Roer door enkele eetlepels creme fraiche, wat peper, zout en versgehakte groene kruiden naar smaak. Citroenboter: meng zachte boter met zout, geraspte citroenschil, een paar druppels citroensap en fijngehakte peterselie. Rode of groene pesto.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.