use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde kalfsfilet met salie en mosterdsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde kalfsfilet met salie en mosterdsaus

Gevulde kalfsfilet met salie en mosterdsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 600 g gemengde bloemkool- en broccoliroosjes
  • 1 zakje Knorr droge kaassaus
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 4 dikke kalfsbiefstukjes van ca. 150 g elk
  • 4 dunne plakjes rauwe ham
  • 8 verse salieblaadjes of 2 tl fijngehakte, gedroogde salie
  • 1 zakje Knorr kant-en-klare Mosterdsaus
  • Solo Vloeibaar
  • 600 g voorgekookte jonge aardappeltjes
  • Extra: 4 hoge, ovenvaste schaaltjes met een inhoud van ca. ¼ l, ingevet

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in ca. 6 min. beetgaar in kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.
  2. Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ¾ van de saus met de bloemkool- en broccoliroosjes. Vul de ovenvaste schaaltjes met de gekookte groenten, schep de rest van de saus erover en bestrooi met de amandelen.
  3. Snij de kalfsbiefstukken horizontaal bijna doormidden, maar niet helemaal! Klap ze open, beleg ze elk met een plakje rauwe ham en salie. Klap ze weer toe en prik ze dicht met een cocktailprikker. Bewaar het vlees tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de Mosterdsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze tot gebruik op het aanrecht staan. Roer zo nu en dan zodat er zich geen vel vormt.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat ondertussen het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit een pan. Voeg 3 el vloeibare margarine toe en bak de jonge aardappeltjes in 10-15 minuten goudbruin. Regelmatig roeren.
  3. Zet de schaaltjes met bloemkool en broccoli in de hete oven en laat in 10-15 min. goudbruin en warm worden.
  4. Verhit een andere pan, voeg 3 el vloeibare margarine toe en bak hierin de gevulde kalfsbiefstukjes in 6-8 minuten bruin rondom en rosé vanbinnen. Verwarm ondertussen de mosterdsaus opnieuw op een matig vuur.
  5. Zet de schaaltjes met groenten op 4 grote borden. Leg de kalfsbiefstukken ernaast en schep de aardappelen erbij. Giet wat saus over het vlees en geef de rest er apart bij.
Voor meer of minder personen gebruik je in verhouding meer of minder ingrediënten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.