use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gratin van aardappelen, tomaten en uien

Gratin van aardappelen, tomaten en uien

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    3 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 175 ml droge witte wijn
  • 1 blokje Knorr Finesse bouillon kip
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten (in schijfjes)
  • 3 uien (in dunne ringen)
  • 1 kg vastkokende aardappelen (in dunne schijfjes)
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 250 ml water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm een oven voor tot 200 °C. Wrijf de zijkanten en bodem van een grote, ondiepe ovenschotel in met een beetje knoflook. Schik de aardappelschijfjes in lagen, met tussen elke laag wat knoflook, tijm, peper en zout. Leg hier de uien op en kruid opnieuw. Bedek het geheel vervolgens met de tomatenschijfjes en strooi er de overblijvende knoflook en tijm over. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.
  2. Zet de schotel gedurende 45 minuten in de oven. Overgiet de gratin nadien met kokende kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 250 ml heet water) en laat nog 30 minuten bakken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.