use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Havermoutmuffins met citroenspread
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Muffins met citroenspread

Havermoutmuffins met citroenspread

Recept zelf muffins maken van havermout. Recepten zelf citroenspread maken of sinaasappelspread.

Heerlijke havermoutmuffins met citroenspread. Erg lekker voor bij een kopje thee of koffie of als tussendoortje.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    8
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 0.5 appel
  • 50 g volkorenmeel
  • 30 g havermout
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder
  • 20 g Becel Bakken en Braden
  • 1 eierdooier
  • 1 el honing
  • 75 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 0.5 (biologische) citroen
  • 30 g huttenkaas
  • 2 tl fijngesneden gedroogde basilicum
  • extra nodig: mixer, mini-muffinvorm, 8 papieren muffin/cakevormpjes of bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng in een kom de appelstukjes met het volkorenmeel, de havermout, het bakpoeder en het kaneelpoeder. Klop de Becel Bakken en Braden met het ei in een andere kom lichtgeel en romig. Voeg de honing en de karnemelk toe en klop kort door. Schep het havermoutmengsel erdoor.
  2. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het mengsel over de papieren muffin/cakevormpjes en zet ze in de holletjes van de bakvorm. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
  3. Was de citroen onder stromend water schoon en rasp 1 tl van de gele schil dun eraf en pers 2 tl van het sap eruit. Roer de hüttenkäse met de citroenzeste en het sap door elkaar. Verdeel de citroenspread over de muffins, strooi de basilicum erover en serveer de havermoutmuffins met citroenspread lauwwarm tot warm.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.