use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kaneelwafels met appel en vanille-ijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 500 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 300 g griessuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 g Solo Patisserie
  • 4 eieren
  • 2 appels naar keuze
  • 10 g kaneel
  • 250 ml room (40%)
  • 2 eetlepels honing
  • vanille-ijs
  • enkele blaadjes verse munt
  • wafelijzer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de griessuiker en de vanillesuiker.
  2. Smelt de Solo in een andere kom, au bain-marie en klop er een voor een de eieren in los.
  3. Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en bak de appels gaar. Kruid met kaneel.
  4. Meng de bloem, het margarinemengsel en de gebakken appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
  5. Bak er vervolgens in een wafelijzer goudbruine wafeltjes van.
  6. Klop de room samen met de honing tot slagroom.
  7. Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
Voor een decoratieve afwerking: leg een vork op het bord en bestrooi rijkelijk met kaneel. Haal je vork weg en zie de afdruk ervan in de kaneel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.