use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Konijnenbout met spinaziepatatjes

Konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop

Maak deze konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop en je zet een heerlijk en feestelijke maaltijd op tafel.

Dit heerlijke gerecht van konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop kan iedereen maken. Volg gewoon het recept en bekijk dan ook de video. Je krijgt beslist voldoende inspiratie om deze lekkere konijnenbout te bereiden.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 konijnenbouten
  • 300 g aardappelen
  • 200 ml melk
  • 75 g spekblokjes
  • 80 g Solo margarine
  • 200 g verse bladspinazie
  • ¼ witte ui
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 5 takjes rozemarijn
  • 70 ml bruin bier
  • 1 el perenstroop
  • 3 el bloem
  • Extra nodig: pureestamper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Neem de konijnenbouten uit de koelkast en dep ze droog. Zet ze aan de kant.
  2. Breng een pan water aan de kook met zout naar smaak. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn en giet vervolgens af. Zet de aardappelen opzij.
  3. Verwarm de melk en voeg 25 g Solo toe. Kruid met peper en zout. Laat de melk niet koken. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Doe de aardappelen en de spinazie bij de melk. Door de warmte wordt de spinazie meteen gaar. Laat 10 minuten pruttelen op het vuur.
  4. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kruid de konijn met peper en zout. Bestuif de konijn dun met een bloem.
  5. Smelt 30 g Solo in de pan en voeg de gekruide konijnenbouten en 2 takjes tijm, de laurier en 1 takje rozemarijn toe. Bak de konijn aan beide zijden 2 minuten aan. Voeg eventueel nog wat Solo toe.
  6. Doe een klontje Solo in de ovenschotel en laat smelten in de oven. Leg de konijnenbouten en de kruiden in de ovenschotel en voeg nog 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en 1 takje tijm toe. Zet 25 minuten in de oven, keer de konijn halverwege te bereidingstijd.
  7. Snijd de ui in grove stukken. Fruit de ui met de spekblokjes aan in dezelfde pan van het konijn. Blus ze vervolgens met een scheutje water en het bier af en laat alles 5 minuten inkoken.
  8. Voeg de perenstroop toe en laat nog 2 minuten inkoken. Haal de konijnenbouten uit de oven en dresseer alles op de borden. Garneer eventueel met een takje rozemarijn. Serveer de konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.