use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokant taartje met stoofpeer en anijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoofpeertaart met anijs

Krokant taartje met stoofpeer en anijs

Recept zelf taartje van stoofpeer maken. Recepten krokant taartje uit de oven met Griekse yoghurt.

Heerlijke stoofpeertaart met frambozensap, Griekse yoghurt, anijs en natuurlijk Becel Original vloeibaar. Heerlijk romantisch nagerecht voor 2 personen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 110 g stoofperen (1 kleine stoofpeer)
  • 0.5 tl anijszaad
  • 50 ml frambozensap
  • 1 filodeeg vel (diepvries, ontdooid)
  • 0.5 el Becel Original (vloeibaar) (5 g)
  • 30 g vetvrije Griekse yoghurt
  • extra nodig: bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de stoofpeer en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunnere partjes en doe ze met de anijs, het sap en 75 ml water in een kleine pan en breng alles aan de kook. Kook de stoofpeer met de deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar. Controleer regelmatig of het vocht niet te veel inkookt voeg desgewenst nog een beetje extra heet water toe. Neem de peertpartjes uit de pan en laat ze afkoelen. Laat het kookvocht inkoken tot er nog anderhalve eetlepel over is.
  2. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Snijd uit het filodeeg met behulp van een kopje of schaaltje (ø ca. 9 cm) 4 cirkels. Leg er 2 op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze dun met de Becel Original. Leg er de andere cirkels op en bestrijk ook deze met Becel. Bak het filodeeg in ca. 7 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en krokant. Laat ze iets afkoelen, neem ze voorzichtig van het papier en leg ze op 2 mooie dessertbordjes.
  3. Leg de peerpartjes voorzichtig op de krokante filobodempjes. Verdeel de yoghurt en het ingekookte vocht met de anijszaadjes erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.