use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mosselpannetje met tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mosselpannetje met tomaat

Mosselpannetje met tomaat

Zin in een simpel mosselpannetje met tomaat? Eenvoudiger dan dit recept kan bijna niet: het enige wat je nodig hebt zijn mosselen, tomaten en wat kruiden.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    7 min
  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 tomaten
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 1.5 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 el verse, fijngehakte basilicum
  • 1 el verse, fijngehakte koriander
  • 1 snuifje piment (chili bijvoorbeeld)
  • 1 snuifje zachte curry

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil en snij de tomaten in blokjes.
  2. Vul de gootsteen met water en spoel de mosselen erin. Haal de mosselen die drijven, wijd openstaan of kapot zijn eruit, want die zijn slecht.
  3. Verhit de Solo in een hete pan. Voeg de schoongemaakte mosselen toe en roer om tot ze openen.
  4. Voeg alle kruiden, specerijen en de tomatenblokjes toe.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout en dien ten slotte op in kleine kommetjes.
Wil je dit mosselpannetje met tomaat maken, gooi dan niet elke geopende mossel op voorhand weg. Tik even op de schelp en kijk of die zich sluit: als dat zo is, is de mossel nog goed!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.