use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Oesters Rockefeller
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Oesters Rockefeller

Oesters Rockefeller

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 24 oesters
  • 4 sneetjes wit brood
  • 2 ansjovisfilets
  • 50 g Solo
  • 500 g verse (panklare) spinazie
  • 1 bos peterselie
  • 2 tl worcestershiresauce
  • 2 druppels tabasco
  • 1 borrelglaasje anijslikeur (Pernod of Ricard)
  • 2 kg grof zeezout
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • fijne zeef

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Open de oesters, vang het vocht op. Was de oesters in het eigen vocht en spoel de schelpen goed af. Zeef het oestervocht door een fijne zeef.
  2. Verkruimel het brood en hak de ansjovis fijn. Smelt de margarine in een pan en laat de spinazie en peterselie hierin slinken. Voeg de worcestershiresauce, de broodkruimels, de tabasco, de ansjovis en de anijslikeur toe en laat het een paar minuutjes koken. Pureer tot een saus.
  3. Leg een dikke laag zeezout op de bakplaat en leg hier de diepe helften van de oesterschelpen in. Leg in elke schelp een oester. Zet de schaal ca. 1 minuut in de hete oven, zodat de randjes van de oesters iets omkrullen.
  4. Haal de plaat uit de oven en schep in elke oesterschelp een eetlepel oestervocht. Bedek elke oester met wat spinaziesaus, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en zet de schaal nog ca. 5 minuten in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.