use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ombre taart met bosvruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ombre taart met bosvruchten

Ombre taart met bosvruchten

Een ombre taart met bosbessen maken? Met dit recept zet een prachtige taart met marmereffect op tafel. Heerlijk gevuld met bosvruchtenconfituur en gegarneerd met verse bosvruchten.

Een ombre taart met bosbessen maken? Met dit ombre taart recept zet een prachtige taart met marmereffect op tafel. Heerlijk gevuld met bosvruchtenconfituur, afgewerkt met verschillende tinten glazuur en gegarneerd met verse bosvruchten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 45 min
  • Porties
     
    10

Ingrediënten
 

  • 225 g Solo Patisserie
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 tl vanille extract / 1 vanillestokje
  • 225 g gezeefde zelfrijzende bloem / 240 g bloem + 1½ tl bakpoeder
Glazuur:
  • 225 g Solo Patisserie
  • 300 g poedersuiker
  • 4 tl frambozenconfituur of bosbessenconfituur zonder pitten
Saus en decoratie:
  • 200 g bosvruchtenconfituur
  • 100 g bosbessen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de Solo Patisserie en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Roer er een voor een de eieren onder en voeg wat vanille toe.
  2. Spatel de bloem onder het mengsel en meng tot je een smeuïg geheel krijgt.
  3. Verdeel de cakemix over 2 bakvormen van 20 cm, die je vooraf hebt ingevet en bekleed met bakpapier. Bak gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C (heteluchtoven: 160 °C / gasoven: stand 4).
  4. Haal de cakes uit de oven zodra die gebakken zijn en laat afkoelen.
  5. Plaats één cake op een serveerschaal en smeer er twee eetlepels confituur op. Zet er de tweede cake op.
  6. Voor het glazuur: meng de Solo Patisserie en de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg een theelepel confituur toe om het glazuur licht te kleuren.
  7. Gebruik een spatel om de bovenkant van de cake in te smeren met het glazuur. Smeer ook van boven naar beneden wat glazuur op de zijkant van de cake tot 1/3 van de cake bedekt is.
  8. Verdeel de rest van het glazuur over twee kommen. Voeg aan elke kom confituur toe, maar gebruik daarbij een andere verhouding. Zo verkrijg je twee verschillende tinten: een lichte en een donkere. Versier de taart verder door telkens 1/3 ervan met een verschillende tint in te smeren.
  9. Strijk zachtjes de bovenkant en de zijkanten glad met een spatel. Werk de ombre taart af met bosvruchtenconfituur en bosbessen.
De cakes kunt u 1 dag van tevoren al bakken. Bewaar de afgekoelde cakes in een bewaardoos en maak de ombre taart met bosvruchten een uur voor het serveren af.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.