use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Panzanella met geroosterde kip
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Panzanella met geroosterde kip

Panzanella met geroosterde kip

Maak deze panzanella met geroosterde kip als je zin hebt in een lekker frisse salade. Heerlijk als lunch of bijgerecht bij je barbecue.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 kipfilets
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 sneetjes oud brood
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 1 el Provencaalse kruiden
  • een handvol basilicumblaadjes
  • Solo vloeibaar
  • 6 el Amora Fijne Kruiden dressing 6 el dressing met fijne kruiden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de tomaten.
  2. Snijd de korsten van de sneetjes oud brood. Snijd ze daarna in dezelfde grootte als de groenten en voeg alles samen in een grote kom. Versnipper er een rode ui en een teentje look bij. Scheur wat basilicumblaadjes in stukjes en meng alles goed door elkaar. Voeg de dressing toe, want die zal het gerecht zijn heerlijke kruidige smaak geven. Wees niet te zuinig met de dressing: de panzanella mag goed vochtig zijn. Kruid af met peper en zout.
  3. Zet de salade in de koelkast en verhit intussen een grillpan. Snijd de kipfilets in kleine stukken en wrijf ze in met wat Solo vloeibaar. Kruid ze met peper, zout en eventueel wat Provencaalse kruiden. Als de grillpan gloeiend heet is, schroei dan de kippenblokjes snel aan alle kanten dicht. Draai het vuur daarna iets lager en bak de kip tot ze gaar is.
  4. Doe wat van de gekoelde salade op elk bord en werk af met lauwe stukjes krokant geroosterde kip.
Maak je panzanella met geroosterde kip, laat het vlees dan na het bakken even rusten onder aluminiumfolie: je kip zal sappiger smaken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.