use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoenroomsoep met zure appelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoenroomsoep met zure appelen

Pompoenroomsoep met zure appelen

Beetje ongewoon, deze pompoensoep met zure appel, maar wél keilekker. Het exotische aroma van kerrie maakt het helemaal af. Iets om mee uit te pakken als je écht wilt verrassen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • 1.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 2 grote uien
  • 3 soeplepels Solo Vloeibaar
  • 1 kg pompoen
  • fijn zout
  • 1 el kerriepoeder
  • 0.5 theelepeltje korianderpoeder
  • 3 zure appels
  • 1 citroen
  • 1 theelepeltje roze peper
  • 6 takjes peterselie
  • 10 cl light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook in een grote kookpot. Voeg er de blokjes groentebouillon aan toe en laat het staan op een zacht vuurtje.
  2. Pel de uien en hak ze in grote stukken. Laat ze zonder te kleuren smelten in een grote kookpan met Solo Vloeibaar.
  3. Schil de pompoen met een dunschiller, snij hem in vier en verwijder de zaden; snij hem dan in stukken en doe hem bij de gesmolten uien.
  4. Strooi er zout, kerrie en koriander op en roer.
  5. Leg het deksel erop en laat alles 5 minuten sudderen op een heel zacht vuurtje en giet er dan de groentebouillon bij. Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  6. Was ondertussen de appelen, droog ze af, snij ze in vier, verwijder het klokhuis en de zaden, snij ze in dunne repen en dan in staafjes.
  7. Leg ze in een schotel, giet er citroensap op en strooi er geplette roze peper en zeer fijn gesneden peterselie op. Meng dit alles en zet opzij.
  8. Wanneer de pompoen gekookt is, giet je hem in de pot van een keukenrobot. Mix hem lang tot een zeer fijne velouté. Doe er dan de light room bij en mix verder.
  9. Warm de velouté op een zeer zacht vuurtje op, zonder hem aan de kook te brengen.
  10. Giet hem dan in mokken of borden, doe er wat versgemalen peper bij en gooi er willekeurig wat appelstaafjes in.
Gebruik voor deze pompoensoep met zure appel best een Granny Smith appel, die blijft lekker lang knapperig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.