use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Slaatje van gemarineerde scampi met pompelmoes  en gekarameliseerde pecannoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Slaatje van gemarineerde scampi met pompelmoes en gekarameliseerde pecannoten

Slaatje van gemarineerde scampi met pompelmoes en gekarameliseerde pecannoten

Geef toe, van deze scampisalade met pompelmoes krijg je toch spontaan het water in de mond? De snippers rauwe ham maken het hélemaal onweerstaanbaar. Zeker proeven!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 24 gepelde scampi
  • Voor de marinade:
  • 2 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 el honing
  • Voor de gekarameliseerde noten:
  • Solo Vloeibaar
  • 1 zakje pecannoten
  • 0.5 el honing
  • grof zeezout
  • Voor de sla:
  • 1 pompelmoes
  • 4 kleine slaharten ('Little gem')
  • 4 sneetjes Gandaham
  • 12 gele en oranje kerstomaatjes
  • spinazieblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder indien nodig de darmkanaaltjes van de scampi. Maak hiervoor met een scherp mes een insnede aan de rugzijde en trek het zwarte ‘draadje’ eruit.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat er de scampi minstens 3 uur in marineren.
  3. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en doe er de pecannoten bij. Laat even op hoog vuur bakken. Doe er de honing bij, draai het vuur lager en laat even karameliseren. Haal de pan van het vuur en kruid af met grof zout.
  4. Verwarm de oven voor op 110°C. Trek de Gandaham in reepjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 30 minuten drogen in de oven.
  5. Pel de pompelmoes en snijd hem in de lengte in flinterdunne plakjes. Snijd de slaharten doormidden en grill ze kort in de grillpan.
  6. Haal de scampi uit de marinade en grill ze kort op een gloeiend hete grillpan.
  7. Verdeel de plakken pompelmoes, de kerstomaatjes en de slaharten over een groot bord en schik er de scampi bij. Werk af met de stukjes gandaham en druppel er wat sap van de pompelmoes overheen.
Hou je niet zo van bitter? Kies roze pompelmoes voor deze scampisalade, die is wat zoeter van smaak.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.