Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Bereid de balsamicosiroop. Doe hiervoor de balsamicoazijn samen met de kristalsuiker in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook, zodat alle suiker oplost. Laat een 20-tal minuten op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke stroop.
Maak het soezenbeslag. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en smelt er de Solo in. Voeg er vervolgens de bloem aan toe en roer met de klopper tot een stevige, gladde massa. Draai het vuur lager en roer met een spatel tot het beslag een bol vormt en loskomt van de bodem. Haal de kookpot van het vuur.
Roer de eieren een voor een onder het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met brede spuitmond en spuit bolletjes met een diameter van ongeveer 3 centimeter op het bakpapier (laat even veel ruimte tussen elk soesje, het deeg zet namelijk uit tijdens het bakken). Bak de soesjes in 30 minuten goudgeel.
Laat de soesjes afkoelen op een rooster. Snijd ze middendoor, vul ze op met een koffielepel geitenkaas en sluit ze terug.
Leg de soesjes in een schaaltje en giet de balsamicosiroop erover.