use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soesjes gevuld met geitenkaas en balsamicosiroop
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soesjes gevuld met geitenkaas en balsamicosiroop

Soesjes gevuld met geitenkaas en balsamicosiroop

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    8

Ingrediënten
 

  • 500 ml balsamicoazijn
  • 500 g kristalsuiker
  • 60 g Solo Wikkel
  • 130 g tarwebloem
  • 3 eieren
  • 350 g smeerbare geitenkaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bereid de balsamicosiroop. Doe hiervoor de balsamicoazijn samen met de kristalsuiker in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook, zodat alle suiker oplost. Laat een 20-tal minuten op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke stroop.
  3. Maak het soezenbeslag. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en smelt er de Solo in. Voeg er vervolgens de bloem aan toe en roer met de klopper tot een stevige, gladde massa. Draai het vuur lager en roer met een spatel tot het beslag een bol vormt en loskomt van de bodem. Haal de kookpot van het vuur.
  4. Roer de eieren een voor een onder het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met brede spuitmond en spuit bolletjes met een diameter van ongeveer 3 centimeter op het bakpapier (laat even veel ruimte tussen elk soesje, het deeg zet namelijk uit tijdens het bakken). Bak de soesjes in 30 minuten goudgeel.
  6. Laat de soesjes afkoelen op een rooster. Snijd ze middendoor, vul ze op met een koffielepel geitenkaas en sluit ze terug.
  7. Leg de soesjes in een schaaltje en giet de balsamicosiroop erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.