use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vis- en groententerrine
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vis- en groententerrine

Vis- en groententerrine

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 2 wortelen
  • 1.3 l groetenbouillon
  • 2 dl wijnazijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg witte visfilets
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • 500 g spinazie blaadjes
  • 1 dragon (vers takje)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de wortelen in blokjes en stoom ze in de bouillon beetgaar.
  2. Stoom ook de spinazie in de bouillon en laat goed uitlekken.
  3. Stoom de vis in 1/2 kopje bouillon met de azijn en het kruidentuiltje.
  4. Week de gelatine in een bodempje water en knijp dan uit.
  5. Laat ze in de bouillon van de groenten smelten.
  6. Schik de spinazie in de bodem van een terrinevorm.
  7. Giet er een laagje gelatine op en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
  8. Schik daarop de helft van de vis.
  9. Giet weer een beetje gelatine en schik daarop de wortelen. Laat 15 minuten opstijven.
  10. Schik er de rest van de vis op en werk af met de rest van de gelatine.
  11. Snipper de dragon erover en zet minstens 8 uur koel weg.
Verdeel de terrine in plakjes en dien ze op met kappertjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.