use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zeebaars van de barbecue met aioli
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zeebaars van de barbecue met aioli

Zeebaars van de barbecue met aioli

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 knolvenkel
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 15 g platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren
  • 1 theelepel Amora mosterd van Dijon
  • 1 limoen
  • 4 schoongemaakte zeebaarzen
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was en halveer de venkelknol en snijd of schaaf de helften heel dun. Pel en snipper de ui. Was en halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze fijn.
  2. Schep de venkel met de ui, de tomaat, de chilipeper, de peterselie, de olijfolie, de azijn en peper naar smaak door elkaar.
  3. Pel de knoflook. Roer voor de aioli de mayonaise met de mosterd en de uitgeperste knoflook door elkaar.
  4. Boen de limoen schoon en snijd hem in partjes.
  5. Snijd de zeebaarzen een beide kanten met een scherp mes driemaal in. Bestrijk ze met de Solo en bestrooi ze met peper naar smaak. Rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 6-7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  6. Serveer ze zeebaars met de venkelsalade, de aioli en de limoenpartjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.