use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Appelcake met maanzaad
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Appelcake met maanzaad

Appelcake met maanzaad

Maak je eigen originele variant op een echte klassieker: pimp je appelcake met maanzaad. De lichtjes nootachtige smaak vult het fruitige van de appel perfect aan. Geloof ons: dit wordt een hit!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 50 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 1 citroen
  • 1 kookappel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 g Solo Vloeibaar + 1 eetlepel extra voor het invetten van het bakblik
  • 150 g zelfrijzend bakmeel + een beetje extra voor het bakblik
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 150 g zachte witte suiker
  • 3 eieren
  • 2 el maanzaad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Boen de citroen schoon onder stromend water. Rasp de schil fijn. Halveer de citroen en pers deze uit. Schil de appel, snijd hem in vieren en haal het klokhuis eruit. Verdeel de kwarten in stukjes. Meng de kaneel en het citroensap door de appel.
  2. Vet een cakeblik (inhoud 1 liter) in bestuif met een beetje meel. Mix de vloeibare margarine met de suiker totdat de suiker volledig is opgenomen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrische mixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door na elk ei. Voeg het gezeefde meel toe aan het deeg. Voeg een snufje zout en het maanzaad toe. Roer de stukjes appel door het deeg.
  3. Giet het mengsel in het bakblik.
  4. Bak de cake in 50-60 minuten lichtbruin en gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Snijd de cake in plakken en server warm of koud.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.