Asperges op zijn Vlaams met gepocheerd kwartelei
Deze asperges op z'n Vlaams maak je klaar in maar 20 minuutjes. Met een gepocheerd eitje erbij smaken je asperges extra zacht.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 1 Iglo 5toomzakje Asperges op Vlaamse Wijze
- 2 sneetjes wit brood
- 1 eetlepel Solo margarine
- 8 kwarteleieren
- 1 liter water
- 1 eetlepel azijn
- 1 takje peterselie
- zout
- Bereiding:Zet het water met de azijn op het vuur en breng dit aan de kook met
- wat zout.
- Bereid de asperges zoals vermeld op de verpakking.
- Snij het brood in blokjes en bak ze in Solo margarine.
- Breek de kwarteleieren en doe ze per 2 in een potje. Haal het water
- van het vuur en giet 2 potjes met elk 2 eieren uit in het water. Hou de
- eieren tijdens het pocheren met een vork en lepel bij elkaar en zorg
- dat het ei niet "breekt".
- Haal de eieren na 2 minuten uit het water en laat ze uitlekken op
- keukenpapier. Herhaal dit voor de 2 andere potjes.
- Verdeel de asperges over 4 borden. Leg de eieren en het gebakken brood op de asperges.
- Garneer met een takje peterselie./ol>
