use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocoladecake met Guinness
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocoladecake met Guinness

Chocoladecake met Guinness

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • Voor de cake:
  • 250 ml Guinness
  • 250 g Solo
  • 85 g cacaopoeder
  • 400 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 140 ml karnemelk
  • 140 g gewone bloem
  • 140 g Maïzena
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Voor het glazuur:
  • 55 g Solo
  • 300 g poedersuiker
  • 125 g roomkaas
  • cacaopoeder voor de afwerking (optioneel)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C/gasstand 3.
  2. Giet de Guinness in een steelpan en voeg de margarine toe. Verwarm op een zacht vuurtje tot de margarine gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het cacaopoeder en de suiker toe. Meng de eieren, de karnemelk en de vanille en voeg het mengsel daarna toe aan de pan.
  3. Doe de bloem, de Maïzena en het bakpoeder in een grote kom. Giet er geleidelijk het mengsel uit de pan bij en klop tot je een glad beslag krijgt.
  4. Giet het cakebeslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak gedurende 45 minuten in de oven. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Laat de cake even afkoelen in de bakvorm en plaats hem daarna op een taartrekje om volledig af te koelen.
  5. Om het glazuur te maken, doe je alle ingrediënten voor het glazuur samen in een kom en klop je tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.
  6. Smeer het glazuur over de afgekoelde cake. Ter afwerking kun je nog een vleugje cacaopoeder over de cake strooien.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.