Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de oven voor op 165ºC. Smelt de boter. Snijd de sinaasappelrasp heel fijn. Meng in een kom de boter met de suiker, bloem, sinaasappelsap en -rasp en sesamzaadjes tot een beslag.
Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het dun uit. Bak het in 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen en breek het in grove stukken.
Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees in een kom en roer de kokosmelk erdoor. Verdeel de kokossaus over 4 glazen kommen en schep in elke kom een bol slagroomijs. Steek de sesamstukken in het ijs en serveer direct.
De eerste ijsjes werden gemaakt door de Chinezen, echt waar! Al een paar eeuwen voor onze jaartelling werd in China ijs gemaakt. Het is leuk om zelf sesamkoekjes te maken, maar je kunt natuurlijk ook kant-en klare sesamkoekjes gebruiken als je het jezelf gemakkelijk wilt maken.