use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Dessert oriëntal
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Dessert oriëntal

Dessert oriëntal

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 25 g boter
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 75 g poedersuiker
  • 15 g bloem
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 30 g sesamzaad
  • 2 passievruchten
  • 0.5 pakje romige kokosmelk
  • 4 bollen Fermette ijs Volle Melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 165ºC. Smelt de boter. Snijd de sinaasappelrasp heel fijn. Meng in een kom de boter met de suiker, bloem, sinaasappelsap en -rasp en sesamzaadjes tot een beslag.
  2. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het dun uit. Bak het in 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen en breek het in grove stukken.
  3. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees in een kom en roer de kokosmelk erdoor. Verdeel de kokossaus over 4 glazen kommen en schep in elke kom een bol slagroomijs. Steek de sesamstukken in het ijs en serveer direct.
De eerste ijsjes werden gemaakt door de Chinezen, echt waar! Al een paar eeuwen voor onze jaartelling werd in China ijs gemaakt. Het is leuk om zelf sesamkoekjes te maken, maar je kunt natuurlijk ook kant-en klare sesamkoekjes gebruiken als je het jezelf gemakkelijk wilt maken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.