nagerecht
Gelee van kokosnoot en chocolade
Geef score
Kooktijd1 uur 10 min
Voorbereiding
Porties

- 50 cl kokosmelk
- 75 g geraspte kokosnoot
- 200 g zwarte chocolade
- 15 cl light room
- 50 g Solo
- 150 g suiker
- 2 gelatineblaadjes
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Giet de kokosmelk in een kookpot.
- Voeg er de geraspte kokosnoot en de suiker aan toe.
- Breng zachtjes aan de kook terwijl u roert.
- Neem de kokosmelk van het vuur zodra ze begint te koken en dek ze af.
- Zet ze 10 minuten aan de kant.
- Snij ondertussen met een dunschiller enkele chocoladeschilfers van de plak chocola en bewaar de schilfers in de koelkast.
- Filter de kokosmelk, zet ze weer op het vuur en laat ze opnieuw opkoken. Neem ze meteen van het vuur en voeg er de uitgeperste gelatine aan toe terwijl u krachtig klopt. Laat afkoelen.
- Breek de rest van de plak chocola in stukken en laat ze samen met de light room op een zacht vuurtje smelten.
- Klop tot u een smeuïge pasta krijgt , neem van het vuur en voeg al kloppend de Solo toe.
- Giet de chocolade op de bodem van 6 coupes.
- Zet de coupes 10 minuten in de koelkast, giet er de kokosgelee over en zet ze dan opnieuw een uur in de koelkast.
- Versier met de chocoladeschilfers net vóór u opdient.
