use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hartige taart met kip en asperges
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hartige taart met asperges

Hartige taart met kip en asperges

Smakelijke taart gevuld met kipfilet, asperges en cherrytomaatjes.

Smakelijke taart gevuld met kipfilet, asperges en cherrytomaatjes. Dit gerecht smaakt het lekkerst met witte asperges. Buiten het seizoen? Ook lekker met groene asperges.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    18 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 120 g volkorenmeel + extra om uit te rollen
  • 350 g nieuwe aardappels
  • 600 g groene asperges en/of witte asperges
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 250 g kipfilet
  • 0.5 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 2 el zure room
  • 1 tl losgeklopt ei
  • extra nodig ronde lage ovenschaal ø 24 cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd 50 g Becel Bakken & Braden in kleine stukjes. Meng het meel met de margarine in een kom en snijd het met 2 messen tot een kruimelig mengsel. Voeg 2-3 eetlepels koud water toe en kneed met een koele hand tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, verpak het in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schrap intussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in 10-15 minuten bijna gaar. Giet ze af.
  3. Schil de witte asperges en snijd het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) van de witte en groene asperges. Snijd de asperges in stukje van 4 cm. Kook ze in 4-6 minuten in een laagje water en giet ze af.
  4. Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm 10 g Becel in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de kip 3 minuten. Voeg het bouillonketeltje, de zure room en 50 ml heet water toe. Laat het bouillonketeltje al roerende smelten.
  5. Halveer de tomaatjes. Schep in de ovenschaal de aardappelen met de asperges, de tomaatjes en de kip met het vocht door elkaar. Breng op smaak met peper.
  6. Bestuif de aanrecht met meel en rol het deeg uit tot een ronde lap (ø 26 cm). Maak de randen van de schaal vochtig met koud water en dek de schaal met het deeg af. Druk de randen goed aan. Prik een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen en bestrijk het deeg met ei. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar.
Het deeg kan ook in een keukenmachine bereid worden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.