Kalkoengebraad met krieken
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 120 g Solo
- 0.5 blokje Knorr finesse Kipbouillon
- Groene peper
- 1 borrelglaasje Crème de cassis
- 1 wortel
- 1 sjalotje
- 1 blaadjes laurier
- 125 g ontpitte krieken
- 700 g kalkoengebraad
- 2 eetlepels frambozenazijn
- roze peper
- 5 jeneverbessen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 takje tijm
- Neem een braadpan en schroei het vlees langs alle zijden dicht in wat Solo.
- Schik het vlees in een ovenschotel , verwijder het vet uit de pan en deglaceer met de frambozenazijn.
- Voeg het bouillonblokje , de roze en groene peper, de jeneverbessen , de cassis en 2 dl water toe . Laat tot de helft inkoken.
- Zet weg.
- Reinig de groenten en snijd ze in staafjes.
- Snijd 100 g Solo in kleine dobbelsteentjes en schik ze op het gebraad.
- Zet het vlees 35 minuten in een op 190°voorverwarmde oven met de in staafjes gesneden wortel, reepjes ui, het in vieren gesneden sjalotje, de in tweeën gesneden gepelde look, het tijmtakje, laurier, voldoende zout en de krieken.
- Overgiet het gebraad halfweg het braden met een pollepel ingekookte bouillon.
- Zet het vlees 5 minuten op een schotel onder een stuk aluminiumfolie weg.
- Voeg de rest van de ingekookte bouillon in de ovenschotel toe.
- Snijd het vlees in plakken en schik het met de inhoud van de ovenschotel op de borden.
