Makkelijke spaghettisaus met gehakt en paprika
Recept van delorre.
Welke spaghettisaus de beste is? De saus die je zelf maakt! Van deze makkelijke saus met paprika en gehakt maak je in een wip ook een vegetarische versie.
Recept van delorre.
Welke spaghettisaus de beste is? De saus die je zelf maakt! Van deze makkelijke saus met paprika en gehakt maak je in een wip ook een vegetarische versie.
Geef score
Porties

- 1 blik tomaten in blik in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 ui
- 1 wortel
- 3 paprika's (geel, rood en groen)
- 1 rund bouillonblokje
- 0.5 dl water
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g gehakt
- peper
- zout
- tijm
- laurier
- Snijd alle groentjes in brunoise.
- Verhit de olie in een brede pot of pan. Bak hierin het gehakt, plet het met een vork en roek het. Laat het gehakt lichtbruin bakken, maar zorg dat het niet aanbrandt.
- Voeg de groentebrunoise toe. Kruid met peper, zout en tijm en voeg een blaadje laurier toe. Roer alles goed door.
- Laat de groenten 5 minuten al roerend stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe, roer om en laat even meebakken zodat de lichtzure smaak verdwijnt.
- Doe nu het blik tomaten, de tomatenketchup en het water erbij. Voeg het bouillonblokje toe en roer om. Laat de saus nog een half uurtje verder pruttelen op laag vuur. Klaar!
