use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Millefeuille met parelhoen, oesterzwammen en spruitjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Millefeuille met parelhoen

Millefeuille met parelhoen, oesterzwammen en spruitjes

Recept zelf millefeuille maken met parelhoen, oesterzwammen, pittige filodeegblaadjes uit de oven.

Heerlijke millefeuille met parelhoen, oesterzwam, pittige blaadjes en spruitjes uit de oven. Millefeuille heeft net als de Nederlandse tompoes knapperige laagjes deeg. Geniet met z'n tweetjes van dit heerlijke hartige gebakje van filodeeg uit de Franse keuken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 g Roseval aardappels
  • 200 g kleine spruitjes
  • 35 g cranberries
  • 1 tl oranjebloesemhoning
  • 30 ml appelsap
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g parelhoen filet, zonder vel (2 stuks)
  • 1.5 tl kerriepoeder
  • 1 filodeeg vel, ontdooid
  • 25 g Becel Bakken en Braden
  • 0.25 bakje tuinkers
  • extra nodig: bakmatje

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappelpartjes en de spruitjes elk in een aparte pan met water 7 minuten en giet ze af. Breng de cranberry’s met de honing en de appelsap aan de kook en laat op een laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, roer het goed door en doe het over in een schaaltje.
  2. Scheur de oesterzwammen in repen. Pel en snijd de knoflook in dunne reepjes. Snijd de parelhoenfilet in de lengte in dunne repen en bestrooi het met kerriepoeder en peper naar smaak. Knip uit het filodeeg 6 rechthoekige stukken.
  3. Bekleed het bakblik met een bakmatje en bestrijk de filodeeg rechthoekjes met water. Bak ze in ca. 5 minuten bruin. Neem ze uit de oven en laat ze op het blik afkoelen. Verhoog de oventemperatuur naar 250 °C.
  4. Smelt 10 g Becel Bakken en Braden in een koekenpan en roer er de helft van de knoflook door. Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen. Schep de aardappelpartjes met de spruiten en het Becel-knoflookmengsel in een ovenschaal door elkaar. Zet de schaal ca.15 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit intussen 10 g van de Becel in de koekenpan en bak de parelhoenrepen in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de laatste 5 g Becel aan de koekenpan toe en schep er de oesterzwammen en de rest van de knoflook door. Bak ze ca. 3 minuten op een hoog vuur en breng op smaak met peper.
  6. Leg op elk bord een stukje gebakken filodeeg en verdeel er de helft van de parelhoen en de oesterzwammen over. Dek af met nog een stuk filodeeg en verdeel de rest van de kip en oesterzwammen erover. Leg het laatste plakje filodeeg erop. Garneer het geheel met de tuinkers en de cranberrycompote en schep er de aardappelpartjes en spruitjes bij. Serveer deze verrukkelijke millefeuille met parelhoen, oesterzwammen en spruitjes direct. Eet smakelijk!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.