use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image New-Yorkse boterham op Belgische wijze
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

New-Yorkse boterham op Belgische wijze

New-Yorkse boterham op Belgische wijze

Comté-kaas, pastrami en een heerlijke vinaigrette met Becel Gold … Een recept om duimen en vingers af te likken!

Deze variatie op de New-Yorkse boterham van sommelier Eric Boschman is een echte smaakbom, De Comté-kaas en pastrami gaan perfect samen met de choucroute van papaja.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 50 g Becel Romig
  • 4 sneden zevengranenbrood
  • 1 bokaal honing
  • 1 bokaal zachte Gentse mosterd
  • 1 doosje Philadelphia light
  • 1 bundel verse koriander
  • 1 bundel verse munt
  • 10 cl gin
  • 1 bol knoflook (om in de pel te konfijten in de oven)
  • 160 g fijngesneden pastrami
  • 1 geraspte en lichtjes gepekelde groene papaja
  • jeneverbesjes
  • 4 zeer fijne sneetjes oude Comté (24 maanden)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Rasp de groene papaja met een kaasrasp. Plet de jeneverbesjes met de scherpe kant van een mes en doe ze bij de geraspte papaja. Voeg een beetje zout toe en zet koel.
  2. Konfijt ondertussen 3 eetlepels knoflook (enkele teentjes) in de oven op heel lage temperatuur. Pel de teentjes als ze mooi gekleurd zijn en voeg ze toe aan de papaja. Meng alles goed en zet opnieuw in de koelkast.
  3. Meng in de blender 1 grote eetlepel Philadelphia light met 1 eetlepel stadshoning, 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels Becel Romig. Voeg een 10-tal muntblaadjes en evenveel koriander toe, samen met 10 cl gin, zout en peper (u kunt ook Merken of Piment d’Espelette gebruiken). Mix alles en zorg ervoor dat je een vloeibare vinaigrette krijgt (Voeg desnoods wat gin toe.).
  4. Smeer een laagje Becel Romig op de zevengranenboterham. Beleg met de choucroute van papaja en let erop dat de look en de jeneverbessen mooi verdeeld zijn. Leg er 2 heel fijne sneetjes pastrami op.
  5. Overgiet weelderig met de vinaigrette. Leg daarop opnieuw 2 fijne sneetjes pastrami en tot slot 2 fijne sneetjes Comté-kaas.
  6. Garneer met een plukje koriander en een snuifje peper.
  7. Serveer met een salade.
  8. De Belgische versie van deze New-Yorkse klassieker werd bedacht door Eric Boschman.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.