use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastinaakpuree met knoflook en tijm
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastinaakpuree en biefstuk

Pastinaakpuree met knoflook en tijm

Recept zelf pastinaakpuree met aardappelen en biefstuk maken. Recept zelf aardappelpuree maken met pastinaak. Gerecht met biefstuk.

Heerlijke puree van aardappelen en pastinaak. Romig en vol van smaak door de melk, Becel Bakken en Braden en Becel Original vloeibaar, knoflook, tijm en rucola. Maak nu eenvoudig zelf dit heerlijke verantwoorde gerecht voor 2 personen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g kruimige aardappels
  • 500 g pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tijmtakjes
  • 200 g biefstuk (2 stuks)
  • 1 el Becel Original (vloeibaar) (10 g)
  • 1.5 dl halfvolle melk
  • 10 g Becel Bakken en Braden
  • 50 g rucola

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de pastinaken en snijd ze in halve plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Kook de aardappelen met de pastinaak en de knoflook in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Pluk intussen de tijmblaadjes van de steeltjes. Bestrijk de biefstukken met de Becel Original en bestrooi ze met peper naar smaak. Verhit een grillpan tot heel heet en rooster de biefstukken in 3 tot 5 minuten aan beide kanten bruin en naar wens rood of rosé vanbinnen. Laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verwarm de melk met de tijm. Giet de aardappelen en de pastinaken af. Stamp ze fijn of knijp ze eventueel door een pureeknijper. Roer de melk, Becel Bakken & Braden en de tijm erdoor en breng de puree op smaak met peper. Schep de pastinaakpuree op 2 borden en verdeel de rucola erover. Leg de biefstukken erbij en serveer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.