use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pittige bietjes en appelsoep met yoghurt en volkorencroutons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Appelsoep en homemade croutons

Pittige bietjes en appelsoep met yoghurt en volkorencroutons

Recept zelf appelsoep maken. Recept zelf pittige rode bietensoep maken.

Heerlijke pittige soep van rode bietjes en appel. Maak van volkoren brood je zelfgemaakte volkoren croutons en schenk als laatste nog een heerlijke lepel frisse yoghurt toe. Extra verantwoord en lekker door de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 lente-uien
  • 1 gekookte biet
  • 1/2 kleine appel
  • 1 el Becel Original (vloeibaar) (10 g)
  • 3 tl Knorr Strooi bouillon met Tuinkruiden
  • 1 tl sambal manis (naar smaak)
  • 1 volkoren boterham (zonder korst)
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • extra nodig: staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de lente-uitje fijn in smalle ringetjes. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Trek het vel van het bietje en snijd het bietje in stukjes.
  2. Verwarm ½ el Becel Original (vloeibaar) in een diep pannetje en bak hierin het rode bietje, de appel en driekwart van de lente-uitjes 3 minuten. Voeg 500 ml heet water, de strooibouillon en 1 tot 2 theelepels sambal toe en kook 8 minuten.
  3. Bestrijk ondertussen de volkoren boterham met de rest van de Becel. Snijd de boterham in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan en bak de blokjes brood in ca. 4 minuten al roerende knapperig en lichtbruin. Laat de volkorencroutons op keukenpapier afkoelen.
  4. Pureer de appelsoep met de staafmixer. Breng op smaak met vers gemalen peper. Verdeel over 2 borden of kommen. Schep in elke kom een lepel yoghurt en bestrooi met de volkorencroutons en groene lente-uiringetjes.
Voeg op het laatst eventueel wat (zelfgemaakte) vlierbessensap, citroensap of azijn toe aan de pittige bietjes en appelsoep met yoghurt en volkorencroutons.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.