Snelle Marokkaanse gehaktballetjes
Deze Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk met couscous met groenten. Of maak deze snelle gehaktballetjes als hapje en serveer ze bij de borrel. Een verrassend gehaktballen recept.
Hou je van gehakt, maar wil je 't eens helemaal anders klaarmaken? Deze Marokkaanse gehakballetjes zijn wat je zoekt. Volg het recept stap-voor-stap in de video.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 40 g couscous
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 2 dadels
- 2 gedroogde abrikozen
- 600 g gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 0.5 kl gemalen komijn
- 0.5 kl ras el hanout
- 0.5 kl gemberpoeder
- 1 snuifje espelettepeper
- 1 el Solo margarine
- 1 kl rode pesto
- 200 g hummus
- 1 kl witte sesamzaden
- 1 kl zwarte sesamzaden
- Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper de verse kruiden, de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de abrikozen en de dadels in fijne stukjes.
- Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de verse kruiden, de sjalot, de knoflook, de gedroogde kruiden, de couscous, de abrikozen, de dadels, de espelettepeper en zout naar smaak toe. Meng alles goed met je handen tot een homogeen geheel.
- Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede.
- Verhit de Solo margarine in een pan en bak er de gehaktballetjes goudbruin en gaar in. Lepel de rode pesto door de hummus en werk af met de 2 soorten sesamzaad. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de hummus.
