Aardappelsoep met zurkel
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels Solo
- 2 l water
- 1 blokje Knorr groentebouillon
- 4 eetlepels Bertolli Extra vergine
- peper en zout
- 3 eetlepels light room
- 12 blaadjes zurkel
- 2 eierdooiers
- 1 fijngehakte prei
- 4 grote aardappelen in blokjes gesneden
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels bieslook (bieslook)
- Verhit de Bertolli in een kookpot met dikke bodem.
- Stoof de prei al roerend op een hoog vuur gedurende 2 min.
- Voeg de aardappelen toe en stoof ze eveneens op een hoog vuur gedurende 2 min.
- Voeg het water en het bouillonblokje erbij , breng op smaak met zout en peper.
- Dek af en breng aan de kook.
- Verlaag vervolgens de temperatuur met de helft en laat gedurende 20 min. sudderen.
- Verhit ondertussen de Solo in een kleine pan en laat de zurkel slinken.
- Zet opzij.
- Voeg de zurkel toe als de aardappelen gaar zijn.
- Mix de soep en zet ze terug op een laag vuurtje.
- Klop de eierdooiers en de Solo Delifine in een kom.
- Haal de pot van het vuur en voeg de light room met de eierdooiers toe en roer flink.
- Het eigeel mag niet koken.
- Versier met de gehakte, platte peterselie en bieslook.
