use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappeltaart met spek en kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappeltaart met spek en kaas

Aardappeltaart met spek en kaas

Deze hartige aardappeltaart met spek en kaas smaakt héérlijk na een lange dag. Comfortfood op z'n best, want niemand die hier genoeg van krijgt!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 60 g Solo
  • zout
  • 200 g gerookt spek in fijne plakjes
  • 2 dl light room
  • 4 aardappelen
  • peper
  • 200 g kaas (jonge in plakjes)
  • tijm
  • 2 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.
  2. Bak ze in de Solo kort aan en schik ze in een taartvorm.
  3. Druk aan en zorg dat de bodem helemaal bedekt is.
  4. Schik er de in reepjes gesneden kaas op.
  5. Klop de eieren los met de light room en giet in de taartvorm.
  6. Breng op smaak met de tijm en bedek met spekplakjes.
  7. Schuif de taart 12 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
Om zeker te zijn dat de bodem van je aardappeltaart met spek en kaas goed gaart, kan je wat gaatjes prikken in het laagje aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.