Appelbollen
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 200 g bloem
- 100 g suiker
- 100 g Solo
- 1 pakje vanillesuiker (16 g)
- 1 ei
- 2 middelgrote appels
- confituur of rozijnen
- poedersuiker (ter decoratie)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Mix de bloem, Solo, suiker, vanillesuiker en het ei tot deeg.
- Kneed het deeg en rol het uit.
- Snij er vierkanten uit die volledig rond een halve appel passen.
- Snij nu de appels in tweeën, verwijder het klokhuis en leg de halfjes elk op een vierkant.
- Vul de uitholling met confituur of rozijnen. Vouw vervolgens de hoekjes van de vierkanten naar binnen en druk de zijkanten samen.
- Als dat niet goed lukt, rek het deeg dan een beetje uit en bevochtig lichtjes één kant per hoekje, maar overdrijf niet.
- Zet de appeltjes op een bakplaat en bak ze goudbruin. Werk af met poedersuiker.
